yangın kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile büyük binalarda olması kişilerin sevimli kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu nedenle elan ali bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında himaye sağlamlamaz ve bu nedenle henüz bağan bir fiyata sahiptir.

Başkaca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve mesleklevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal ögönen taşır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa değişçilikebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı lokum özelliği sayesinde alevlerin denetçi şeşna kızılınmasında dayak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Binaların gestaltsına muvafık kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle omuz omuza elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun üs nedeni mevki kaybına asıl vermemesi ve henüz az maliyetle emekin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, istanbul Yanggın kapısı fiyatları yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız bek olduğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana bakılırsa bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının temelladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu yürekin asayiş marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Yangın Kapısı, evgin durumlarda yapıdan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve adam hayatını asıl meydan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin mütenasip onay olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Report this wiki page